وبلاگ نویسی از آن دسته کارهایی است که گویا در ظاهر اهمیت و محبوبیتش را در میان کاربران از دست داده اما در باطن جریان چیز دیگری است! فرای پیشینه ۲۵ ساله وبلاگ نویسی باید گفت هماکنون حتی در سال ۲۰۲۰ هم دلیل کافی برای وبلاگ داشتن و نوشتن وجود دارد. من علی پوربافرانی هستم و در ادامه سعی دارم برای شما از فواید وبلاگ نویسی بگم، با من همراه باشید.
اگر پیش از این وبلاگ نویسی را تجربه کردید، احتمالا از شما پرسیده شده که “چرا آخه؟” “چه فایدهای داره؟” یا در بیشتر اوقات: “بیکاریا، چه کاریه…!“.
وبلاگ نویسی پیشینه نسبتا زیادی دارد، طبق جزییاتی که در ویکیپدیا (اینجا) میتوان یافت، نزدیک به ۲۶ سال از اولین یادداشت برداریهای روزانه در اینترنت میگذرد. در ایران هم بیش از ۱۵ سال از اولین وبلاگها و بلاگپستها میگذرد. به نظر شما واقعا هنوز هم وبلاگ نویسی کار موثری است؟
من با قطعیت به شما میگویم، بله، هنوز هم موثر، حتی بیشتر از قبل! وبلاگ نویسی هنوز هم چالش برانگیز، ارزشمند، هدفساز، الهام بخش و جتی پولساز است. وبلاگ نویسی یک سبک برای ارائه محتوا است و نباید فراموش کنیم که این ابزار و روش تعامل همچنان جایگاه خودش را داراست.
افراد تاثیر گذار بسیاری هنوز هم در سراسر دنیا روزانه نویسی آنلاین را کنار نگذاشتهاند، وبسایتها و برندهای مختلف همچنان بلاگ را در برنامه دارند و به صورت هدفمند نوشتن و تیم تحریریه را در دستور کار دارند! و اگر نمیدانید باید بگویم، یکی از اولین قدمها برای شروع بحث بازاریابی محتوایی نوشتن برنامهریزی جهت آغاز به کار وبلاگ سایت شماست!
اولین سوالی که برایتان پیش آمده احتمالا این است که تا شبکههای اجتماعی هستند چرا وبلاگ بنویسیم؟ چرا در اینستاگرام ننویسیم؟ شاهین کلانتری تعبیر و پاسخ جالبی به این سوال دارد:
چرا خیلیها وبلاگ مینویسن؟
پاسخ این سوال به اهداف افراد مختلف برمیگرده، اما به طور عمده ۳ دلیل برای بلاگینگ یا همون وبلاگ نوشتن وجود داره:
- کسب درآمد
- معرفی کسب و کار
- سرگرمی و عادت
در ادامه هر کدام از این موارد رو با هم بررسی میکنیم:
کسب درآمد آنلاین با وبلاگ نویسی
راستش رو بخواهید برای خیلیها گذران زندگی با وبلاگ نویسی و کسب درآمد ازش یک رویاست! خودتون رئیس خودتون هستید، محل کارتون خونه است و یک درآمد به جا و هدفمند دارید! چی بهتر از این؟
احتمالا راجع به این سبک از درآمدزایی کمتر شنیده باشید، اما پیشنهاد میکنم حتما در زمینه اینفلوئنس مارکتینگ (Influencer marketing) و افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) بیشتر بخونید!
مثالهای وطنی در این رابطه کمه اما دلیل نمیشه که این کار شدنی نیست، به آسانی و با پیگیری شدنیه و نبود مثالهای خوب و بهجا به خاطر بکر بودن این بستر درآمدزایی هستش!
برای مثال باید اینفلوئنسرهای اینستاگرامی رو به شما یادآوری کنم و بگم که خیلی از افرادی که همه ما میشناسیمشون به آسانی تمامی درآمد و تمرکزشون رو در صفحات اجتماعی صرف میکنن و زندگی خوبی هم دارند!
معرفی کسب و کار
اگر کسب و کاری دارید، بلاگ نوشتن یکی از مهمترین کارها برای معرفی و به قولی پروموت (Promote) خدمت یا محصول شماست. به عنوان مثال، شما یک گارکاه تولید درب و پنجره دوجداره دارید: وبلاگ شما یک ابزار عالی برای ارائه توانمندیهای شما، پاسخ به سوالات مشتریان و حتی راهنمایی کردن آنها جهت استفاده صحیح از یراقها و حتی انتخاب پروفیل مناسب جهت خرید است!
جذابیت این اتفاق زمانی نمایان میشود که وقتی راجع به بیزینس و در زمینه کاری خودتان در وبلاگتون بنویسید، به صورت پیش فرض به رونق کسب و کارتان کمک کردهاید. به مرور موتورهای جستجوگر شما را درک میکنند و افرادی که نیاز به تخصص شما داشته باشند شما را خواهند یافت.
طبق آمار و ارقامی که در isitwp قابل مشاهده است، وبسایتهایی که وبلاگ دارند:
- ۲ برابر ایمیل و بازخورد ایمیلی بیشتری رو دریافت میکنند!
- ۹۷% لینک بیشتر به وبسایتشون داده میشه
- ۶۷% لید بیشتر در بزینیسهای B2B رو خواهند داشت!
- بهبود ۱۲۶% در رشد لیدهای ورودی نسبت به کسبوکارهایی که وبلاگ ندارند را تجربه میکنند!
وبلاگ نویسی برای سرگرمی
باورش برای خیلیها که سالهاست سراغ وبلاگ نرفتن سخته ولی بسیاری، هنوز هم از بلاگفا و پرشین بلاگ استفاده میکنند و حتی روزانه وبلاگ هایشان را بروز میکنند. وبلاگ نویسی به سبک یادداشت برداری روزانه برای بسیاری مثل یک عادت و حتی جزوی از سبک زندگی به شمار میره.
راجع به چه موضوعی وبلاگ راه بندازیم؟ راجع به چی بنویسم؟ هر چیزی، هر موضوعی، به هر دلیلی! راستش را بخواهید دلیل یا بهانه برای وبلاگ نویسی و نوشتن یک مطلب آنقدر زیاده که نمیشه برنامه و دقیق و مدونی براش ارائه داد.
فواید وبلاگ نویسی
فکر نکنید که وبلاگ نویسی فقط جنبه سرگرمی داره، مزایای وبلاگ نویسی رو در ادامه براتون میگم تا بدونید که ابدا نباید این کار رو دست کم گرفت.
- تقویت خلاقیت: وبلاگ نویسی تاثیر مستقیم در خلاقیت شما دارد، با وبلاگ نویسی ناخودآگاه افکار خودتون رو کنترل و روی ایدهها و روشهای جدید تمرکز خواهید کرد.
- افزایش اعتماد بنفس: داشتن یک وبلاگ شخصی به نام خودتان و نوشتن مستمر در آن تاثیر غیر قابل انکاری در بهبود اعتماد بنفس شما دارد!
- دوستان جدید: یافتن دوستان جدید آنلاین از ساده ترین مزایای وبلاگ نویسی است!
- یادگیری مهارتهای جدید: مهارت هایی مثل نوشتن، تعامل در شبکههای اجتماعی، SEO و خیلی چیزهای دیگه فرصتهای شغلی و اتفاقات جدیدی رو در زندگی شما ایجاد خواهد کرد.
- ایجاد برند شخصی: کافیست در زمینه تخصصی خودتون هم گاهی بنویسید، با این روش میتوانید با متخصصان و سایر افرادی که در زمینه شغلی شما سوالی دارند کمک برسانید و برای خودتان نام و برندی دست و پا کنید.
- افزایش قدرت تمرکز: برای پست یک متن در اینستاگرام چند دقیقه وقت نیاز دارید، برای توییت کردن کمتر از ۳۰ ثانیه، اما برای نوشتن یک بلاگ پست شایسته گاها باید روی موضوعی مطالعه کنید و وقت صرف کنید و با تمرکز یک جمعبندی را همراه با نظر شخصیتان ارائه دهید.
- یادگیری: وقتی قرار است راجع به یک موضوع در وبلاگ شخصی مان اظهار نظر کنیم، احتمالا درگیر صحت افکار و برداشتمان خواهیم شد، احتمالا بدنبال درک بهتر از موضوع اطلاعاتمان را تکمیل خواهیم کرد و در نهایت سعی میکنیم به درستی برداشت هایمان را ارائه دهیم! همین پروسه ناخودآگاه ما را در روند یادگیری قرار خواهد داد!
- ماندگاری: خیلی ساده است! اگر شما در اینستاگرام پستی نگذارید، یا توییتی ارسال نکنید، احتمالا فالوئرهای شما، فراموشتان خواهند کرد. اما در خاطر داشته باشید، کاربرها برای پاسخ سوالاتشان، بی لحظهای تعلل به سراغ گوگل میروند و سرچ میکنند، شما هر کجا که باشید، اگر حرف حساب زده باشید و به جا گفته باشید، حتما کسی در زمانی شما را خواهد یافت که انتظارش را ندارید.
- رسانه شخصی: اگر کمی جدی به مقوله وبلاگ داشتن و نوشتن نگاه کنیم، باید گفت شما با داشتن یک وبلاگ حتی ساده تریبون و رسانه خودتان را دارید! نگران فیلتر شدن تلگرام بابت از دست دادن ترافیک افراد کانالتان یا فیس بوک بابت لایکهای پیجتان نخواهید بود!
بلاگ شما سرزمین شماست و میتواند بازتاب عقاید و آمال و ایدههای شما باشد! بلاگ شما رسانه شماست و صدای شما را به گوش بقیه خواهد رساند! - کسب درآمد و پول: واقعیت این است که از وبلاگ داشتن هم میتوان پول درآورد! در همه جای دنیا بلاگر بودن یک شغل محسوب میشود. روشهای سادهای هم دارد، جذب تبلیغات، رپورتاژ نویسی، کار پروژهای و دونیشن جمع کردن و خیلی کارهای ساده و ریز و درشت دیگر!
این روشها سریع نیستند و البته پولی که کسب میکنید، خیلی زیاد نیست، اما شک نکنید اونقدر حال خوب به شما میده که هزار برابر قبل به بلاگتون خواهید رسید.
راجع به مزایای وبلاگ نویسی خیلی گفتیم، خب، حالا برای وبلاگ نویسی باید از کجا شروع کنیم؟
وبلاگ نویسی را از کجا شروع کنیم؟
اگر قصد استفاده از سرویسهای رایگان را دارید، پیشنهاد میکنم در یکی از سرویسهای ایرانی ارائه وبلاگ ثبت نام کنید، خیلی ساده میتونید وبلاگی به اسم خودتون ثبت و ایجاد کنید و نوشتن و تولید محتوای خودتون رو برنامه ریزی کنید.
سرویسهای وبلاگ ایرانی
شاید شما هم مثل من و خیلیهای دیگر تمایلی به استفاده از سرویسهای رایگان ندارید، شاید دوست دارید از برند و نام خودتان بهره بگیرید و روی پای خودتان بایستید! در این صورت باید:
- یک دامنه تهیه کنید. (پیشنهاد من ir. است، هم ارزان است (حدودا سالی ۷ الی ۱۰ هزار تومان) و هم ساده و دم دست! مثل همینجا alipb.ir)
- هاست بخرید. (پرداخت مبلغ بابت خرید هاست معمولا سالانه است و بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان در سال هزینه دارد)
- CMS مورد نظرتان را در هاست مورد نظرتان نصب کنید. (پیشنهاد من و خیلیهای دیگر وردپرس است. بابت این موضوع بزودی مفصل برایتان خواهم نوشت، اما علیالحساب با یگ گوگل ساده میتوانید راه حلهای مختلفی بیابید)
- قالب مورد نظرتان را (از فروشگاههای متعدد ایرانی) بخرید یا نسخههای رایگان دانلود کنید و یا برای طراحی یک قالب اختصاصی به سراغ یک طراح بروید! (بابت مورد آخر با من تماس بگیرید، شما رو با یک تیم حرفهای آشنا خواهم کرد)
- نوشتن را آغاز کنید!
سلام. وبلاگ نویسی حس خوبی داره. حس می کنی زیاد مثه شبکه های اجتماعی دیگه تو دست و پای مردم نیستی. تو خونت نشستی تو حریم خودت و هر کی خواست خودش بهت سر میزنه. و این سر زدنها هر چقدر هم کم باشه خیلی خیلی ارزشمنده و به صدها لایک اینستاگرامی میارزه.
چه تمثیل قشنگی به کار بردید.
با شما موافقم، وبلاگ نویسی مثل زندگی در یک باغ در حاشیه شهر میمونه دور از هیاهو و سروصدا و سرشار از آرامش 🙂
یه زمانی فیس بوک تو بورس بود و یه فضای خوب تا وقتی که گوشی های هوشمند نیومده بودن. وبلاگی داشتم پاک کردم و تو فیس بوک خیلی فعال بودم حتی یه صفحه داشتم با ده هزار فالوور ایرانی و خارجی و به دو زبان مطلب میزاشتم. ولی اول و آخر بازم به نتیجه رسیدم همین وبلاگ بهترین فضاست برای نوشتن و به قول شما مثه خلوت یه باغ میمونه در حاشیه شهر.
در ضمن وبلاگ تون خیلی دیر بالا میاد
خوبه که تجربیاتمون دیدگاهی مشابه رو به ما داده…
من روزانه می نویسم و از بین انبوه یادداشتها اونهایی که میشه در قالبی منتشر کرد رو اینجا قرار میدم.
یواش یواش دارم دوباره با محیط وبلاگ نویسی آشتی میکنم.
بابت کندی هم سعیم رو میکنم سرعتش رو بهبود بدم، بزودی خیلی خیلی بهتر میشه… 🙂
ممنونم بابت مطلب خوبتون. من از ته دل میخوام نویسنده بشم. به اینکه هیچ وقت دیر نیست تکیه کنم و کمالگرایی بیش از حدمو کنار بزارم و برای اینکار میخوام از نوشته های ساده شروع کنم و کم کم پستش کنم تا تو ذهنم دیگه بدونم که یجایی باید پست کنمو در معرض دید همه بزارمش (در واقع یجایی دیگه توی دستای بقیه رهاش کنم) تا بالاخره برام عادت بشه
و همینطور دنبال ساختن یه برند شخصیم. برای اینکه بقیه بفهمن من چه تفکراتی دارم و با هم رشد کنیم تا جایی که نوشته هام انقدر پخته بشه که بتونم حس و فلسفه زندگیمو جوری با بقیه به اشتراک بزارم که کسایی با نوشته من چیزی به احساس و تفکرشون اضافه بشه.
این تصمیم بسیار مهم و کلیدیه و باید بدونیم که ابدا دیر نیست…
پیشنهاد میکنم بدون هیچ ترسی، با جسارت تمام هر روز بنویسید!
هر روز و هر ساعت که ایده ای به ذهنتون میرسه دست به قلم بشید و بدونید تا ننویسید، هیچ وقت نخواهید آموخت و تا نوشته هاتون رو خط نزنید هیچگاه پیشرفت نمی کنید.
جسارت داشته باشید و با اعتماد بنفس تمام هیچ فرصتی رو از دست ندید…
چه کار جالبیه وبلاگ نویسی من هم گاهی مینویسم و خالی میشم اما نه در فضای وب در دفتر شخصیم و جدیدا به تولید محتوا و کار توی فضای وب علاقه مند شدم .فکر کنم منم به زودی یه وبلاگ بزنم .
لطفا بیشتر از وبلاگ نویسی بزارید و مخصوصا درامد زاییش.
و سایتتون هم زیبا و ترو تمیزه من خیلی دوست داشتم .با کانال تلگرامتون هم تازه اشنا شدم دارم از اول میخونمش مطالب عالی داره.
صحتمند ی و ارامش تقدیم شما
ممنونم از لطف شما، حتما در این رابطه بیشتر خواهم گفت.
سعی میکنم بیشتر در این رابطه بنویسم و براتون بگم
بسیار جامع،کامل و صمیمی به موضوع پرداختی علی جان.
با نظراتت کاملا موافقم.من خودم یکی از شاگردهای شاهینجان هستم و تحت تعالیم شاهین دارم گامهای کودکانه برمیدارم در مسیر وبلاگنویسی.و میدونم که باید حداقل ۴ سال به طور روزانه بنویسم تا شکل مناسبی بگیره وبسایتم.اما واقعیت اینه که من به عنوان یک سبکزندگی پذیرفتمش و انتخابش کردم.
بینهایت ممنونم از مطلب خیلی خوبی نوشتی و بهاشتراک گذاشتی با ما.🙏🍀
خواهش میکنم، باعث افتخار من هست که دوستان عزیزی مثل شما همراه من باشه…
وبلاگ نویسی از لذتبخشترین کارهاییه که این روزهای من رو نسبت به روزهای قبل قابل تحمل کرده و شاید گذران زندگی رو برام سادهتر کرده…
سلام وقتتون بخیر ، خیلی خوب و روان توضیح دادید
شاید روزی وبلاگ بزنم ، فعلا تردید دارم که آیا میتونم مطالب خوبی بذارم یا نه؟؟
تردید رو کنار بگذارید و همین الان شروع کنید.
سلام با تشکر ازمطالب خیلی خوب وجامعی که ارائه کردید.ممنون میشم اگراون تیم حرفهای رو به من هم معرفی کنید.ممنون
برای شما ایمیل ارسال کردم.
لطفا از طریق روش های ارتباطی مندرج در alipb.ir/link با من در ارتباط باشید تا بتونم راهنماییتون کنم.
سلام جناب پوربافرانی عزیز. در خیلی از سایتها برای مزایای وبلاگ نویسی و بلاگینگ، میگن درآمد اقتصادی و … حالا سوالی که از خود شما دارم، اینه که از همین سایت خودتون درآمد زایی دارید؟ یا اینکه به عنوان یک سایت نمونه کار براتون کارایی داره؟ واقعا اگه از سایت خودتون درآمد داشته باشید من از همین امروز میرم سراغ بلاگم.
بدون تعارف باید عرض کنم تاثیر این مهم رو نمیشه دقیقا و قطعا تخمین زد. این آیتم در کنار حضور در اینستاگرام و یوتوب و حتی توییتر و حتی شبکه سازی های رویداد های انلاین موثر هست و کار میکنه…
کارفرما برای اینکه با فرد ارتباط بگیره و ازش بابت رفع نیازش کمک بخواد همه جوانب رو در نظر میگیره…